Väder och klimatvinkeln väldigt få tar i

Hål i ozonlagret, global uppvärmning, klimatförändringar och extremväder.
De catchiga orden är flera men det finns en vinkel väldigt få tar i och är något jag har intresserat mig för i många år.

Trots mitt intresse som går tillbaka många år har jag inte svaret på hur det egentligen ligger till. Trots tusentals timmar research och allmänt sökande i frågor gällande väder, klimat och vädermanipulation.

Jag skulle kunna argumentera för att det är här vi skiljer oss från varandra. Å ena sidan den vetgiriga sanningssökaren, å andra sidan den ointresserade journalisten med skygglappar. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte vet, trots massor av tid sökande. Media skulle man kunna argumentera för är precis tvärtom för.

Det ligger verkligen något i att ju mer man läser desto mindre vet man. Åtminstone känns det så. Sanningen är ju givetvis någon annanstans. Ju mer man vet, ju bredare ens kunskap är, desto närmare sanningen kommer du i teorin att komma.

Det tar jag med mig varje dag i min jakt på sanningen. Hur känns det då för journalister och mediehus som högst medvetet väljer att bortse? Jag skulle inte klara av att gå till ett jobb när jag innerst inne vet att ’vi censurerar’.

Till ämnet. Väder. Klimat (på sikt). Tror faktiskt de flesta ändå har vetskap om vädermanipulation (vädermodd för mig) då man hört att man gjort detta i tex olika idrottsliga sammanhang för att styra bort ’dåligt väder’.

Däremot tror jag det är få som vet hur extremt djupt detta går och hur länge det pågått.

Den som säger att vi inte kan påverka väder har fel. Den som säger att ’all’ typ av väder bortom ’det normala’ är skapat av människan, med hjälp av teknik har också fel. Sanningen är högst, högst troligt någonstans där emellan.

Det är där en frågeställningar kommer. Exakt hur mycket drabbas vi av diverse olika vädermodd från olika håll? Vad kan tekniken göra som vi inte vet om? Vilka följder blir det (för det tror jag absolut de blir) för vädret på planeten?

Ska stoppa där. Ger möjlighet att titta in i det via några länkar.

https://weathermodificationhistory.com – En historisk genomgång med massa material. Följ tidslinjen.
https://www.geoengineeringwatch.org – Fokus på nuet.

Gör din egen research.
Tack för din tid.

Lämna en kommentar