Ser du detta i media varje dag? Twitterfiles

I vad som ska vara mitt framför dina ögon publiceras information från Twitter kallad ”Twitter files”. Initierat av nya ägaren Elon Musk.
Så vad är det? Twitter files kan man kort och gott säga är ett antal släpp av information inifrån Twitters väggar – före Elon Musks tid.
Är Elon Musk den ängeln han litegrann ser ut att vara? Absolut inte. Jag vet flertalet konton som aldrig varit censurerade i form av tex avstängda men numera är det under hans ägandeskap.
Nya agendor struntar vi dock i nu. Målet med denna post är att ge åtminstone lite information om hur saker fungerat på Twitter.

Tror du det stannar där? Tror du Facebook, Instagram (Meta), Google, Youtube (Google), Tik Tok (Kina), Snapchat osv osv är fria plattformar utan censur? Tänk om, tänk rätt. Om möjligt ännu värre på tex Facebook.

Också värt att fundera på före länkarna kommer. Vi har alltså en media, oavsett om den är lokal, nationell eller global som aktivt använder dessa plattformar med glädje för att förmedla information.
Jag säger inte att man är korkad om man har sociala medier, det jag säger är att vi har en media som direkt / indirekt spelar med i den censur som finns på dessa gigantiska plattformar – för annars finns ingen plats för dem där. Med andra ord censurerar indirekt / direkt media sina nyheter de förmedlar / inte förmedlar till dig. Varningsklockorna borde ringa om de inte redan gjort så.

https://nyadagbladet.se/it-overvakning/musk-ska-avsloja-algoritmerna-bakom-twitters-censur/
https://nyadagbladet.se/it-overvakning/twitterdokumenten-sa-gick-interna-diskussionerna-nar-hunter-biden-affaren-censurerades/
https://nyadagbladet.se/utrikes/bidens-stab-pressade-facebook-att-censurera-tucker-carlson/
https://nyadagbladet.se/it-overvakning/pfizers-styrelsemedlem-medverkade-i-twitters-censur/
https://www.youtube.com/watch?v=ktL6gQ6pt_8 – Redacted podcast. Pfizer, vaccin.
https://alexberenson.substack.com/p/from-the-twitter-files-pfizer-board

Ett fåtal länkar i vad som skulle kunna vara mycket mer. Ett ämne som kommer återkomma.

En fråga bara: Vart är medias rapportering om detta? Den borde vara intensiv och grävande.
Ett svar: Är man själv skyldig till censur, låt oss kalla det ’partner in crime’ är man inte så benägen att granska.
Slutligen: Kan man överhuvudtaget bygga en ny plattform idag utan dessa sociala medier? Det går nog men det är svårt att nå folk utan dem. Hur många webbplatser finns där ute som sociala medier censurerat före de når dina ögon?

Gör din egen research.
Tack för din tid.

Lämna en kommentar