Nyhetschef ska tillsättas på Falu Kuriren

Falu Kuriren kommer anställa en ny nyhetschef. Inga förändringar utan ytterligare ett huvud. Helt oviktigt i sammanhanget för mig men det är i alla fall fakta. Går att läsa / söka tjänsten här: https://emp.jobylon.com/jobs/170476-bonnier-news-local-nyhetschef-till-falu-kuriren/

”Om dig avsnittet” skulle lika gärna kunna se ut såhär…
Som nyhetschef är det avgörande att du lever i en accepterad box. Med fördel har du också ett samvete av stål då vi saknar objektivitet i de stora grejerna. En annan fördelaktig egenskap är låg nyfikenhet – hos oss kommer du troligt inte få använda din journalistiska ådra mer än till vad Bonnier och skattepengarna accepterar vi publicerar (delvis förklaring följer här).
Du behöver verkligen entusiasm för att hålla några av våra lite för nyfikna journalister i boxen men en klar majoritet är alldeles för tillfreds och saknar nyfikenhet så här är ditt arbete inget mer än att klappa axeln för väl utfört ’kopiera och klistra in arbete’.
Vi är ju rätt stora ändå men tänk om folk visste vad vi censurerar (men det håller vi tyst om). Just detta med att hålla tyst är en egenskap vi högaktar – speciellt tystnad gentemot dem som faktiskt ställer frågor eller rekommenderar matnyttiga potentiella journalistiska inslag. Du kommer absolut analysera statistiken över våran digitala läsning och agera därefter men värt att poängtera är att skattepengarna vi får (länken ovan) är vad som verkligen spelar roll för våran framtid och så har vi Bonnier också, ja.
Du coachar våra medarbetare till det bästa resultatet. Bästa resultatet? Balansakten där vi ibland rapporterar om till synes storartade grejor men jämförelsevis vad vi blundar för… ja det ska vi inte tala om.
Vi värderar personliga egenskaper högt, så länge du inte tar initiativ och i frågor som styrande makter inte vill att vi ska granska. Det där med att inte granska är liksom hela våran ide. Utan det fundamentet finns vi inte. Eller åtminstone skulle vi inte ha möjlighet tillsätta en till tjänst. Den tjänsten DU nu söker.
Du ska vara lätt att samarbeta med och så länge du aldrig ställer frågor är våran grupp magisk. Här är ignorans kung.
Vi söker dig som har journalistisk erfarenhet och förmåga att kunna fatta publicistiska beslut som stämmer överens med vad normen i media säger. Fingertoppskänsla för pulsen så att säga.
Alla journalister på Falu-kuriren förväntas sakna objektivitet, kritiskt tänkande bortom den där boxen och ofta blunda för obekväma eventuella fakta – men va vet vi? vi tittar ju inte.
Ignorans är kung inom massmedia.
Välkommen med din ansökan!

Såhär kan man skriva om en yrkesgrupp jag gärna hade högaktat men som jag litar lika mycket på som den random människan vid gathörnet. Det är så tragiskt. Det fina är att jag är 35 år. Har förmodligen 50 år kvar av dokumentation att göra. Jag kommer aldrig låta media komma undan utan att bli påminda om att man aktivt väljer sida, aktivt censurerar och som följd till detta uppfattas det mycket som man publicerar propaganda av den informerade. Givetvis stannar inte detta bara på Falu-kuriren. Det är överallt. Nu råkar Falu-kuriren vara min lokal tidning. Och varför tonen jag har är tonen kommer jag med all önskvärd tydlighet visa på dubbla stolar framöver.

Gör din egen research.
Tack för din tid.

Lämna en kommentar