Dubbla stolar & Falu-kuriren #1

Har antytt en tid att jag försökt få kontakt med bland annat medier utan lycka. Falu-Kuriren är en av dessa mediehus och dem som fått mest material av mig senaste åren. Faller sig naturligt då det är min lokala media.

Jag får det till 80 mail från min ordinarie mailbox. Detta genom en sökning – kan med säkerhet hitta fler om jag lägger ner tiden. Man kan lägga till ytterligare ett gäng, bara till Falu-kuriren från andra, nystartade mailadresser så passerar vi säkert 100.
Anledningen till att jag skickat från andra adresser är starka indikationer på att jag på diverse sätt inte nått fram till mottagarna med mina vanliga alternativ till adresser.

Skulle säga att jag är en rätt trevlig person. Tonen på mail till diverse mottagare i dessa ämnen är inte så trevliga – det är jag absolut medveten om. Detta är en följd av hur man kort och gott blir ignorerad och censurerad.

De flesta journalister på FK som någonsin skrivit om ämnet Covid-19 har fått dessa mail. Dem är skickade med flera mottagare.

Hur många svar har jag fått? Kan räkna på ett par händer som fastnat rejält i äldre modell av pappersmaskin. Dvs saknas några fingrar. Har fått svar av ett par journalister. En som initialt visade intresse att göra något men sen blev tyst. En som skyllde ifrån sig och hänvisade till chefer / ansvariga utgivare. Har också fått svar av Helena Nyman själv som inte alls kunde se hur man var / är ensidiga i sin rapportering. Har också haft kontakt med en till journalist från FK på ett ordentligt sätt men det + kontakten med Helena Nyman återkommer jag till i annat inlägg.

Innehållet i mailen då? Först och främst en herrans massa länkar. Vi passerar med lätthet 1000. En väldigt stor andel vetenskap och mycket hänvisningar till vetenskap. Mailen innehåller också egna åsikter, absolut men dessa är inte viktiga i sammanhanget. Vad som är viktigt är att vi har en media som kort och gott inte är intresserade av vetenskap som inte överensstämmer med vad i detta fall myndigheter och big pharma presenterar. Bara för att ta ett exempel, vilka finansierar läkemedelsverket? Är det du och jag? https://kurera.se/lakemedelsverket-betalas-till-95-procent-av-lakemedelsindustrin/. Nej men ser man på. Allt faller på plats, klart man inte behöver granska när industrin som ska granskas själva finansierar de som ska fungera som en polis (ironi). Ja ni har gissat rätt – såhär ser det ut ÖVERALLT i västvärlden. Men för att hålla sig till ämnet kring hanteringen av pandemin och allt som hör / hörde den till så är läkemedelsindustrin en av de starkare.

Ingen traditionell media gjorde någon som helst granskning värd namnet gällande något kopplat till hanteringen av pandemin, vaccin, biverkningar, naturlig immunitet osv osv.

Frågan varför är väldigt enkel att svara på. Vi tar Falu-kuriren som exemplet i detta fall. FK är till stor del finansierat av staten och man ägs av Bonnier. Finns inget som är oberoende med det och ju snabbare man inser det – ju bättre.

Detta var del #1. Kommer ha flera delar. Härnäst är tanken att jag ska leverera en del av innehållet jag skickat till ansvariga utgivare, journalister och redaktionen på Falu-kuriren.

Gör din egen research.
Tack för din tid.

Lämna en kommentar