Är Falu-kuriren oberoende?

Den oberoende median. Oberoende liberala. Helt utan gränser. Exemplet här är Falu-kuriren i ett hav av flera.

Fagersta Nyheter och Nya Dagbladet tar i ämnet på varsitt håll.

Går man till sig själv blev jag som nämnt tidigare kontaktad efter många mail till FK av en journalist som ville göra en intervju med mig. För att göra en längre historia kort gjordes intervjun, den drog ut på tiden och så småningom blåstes den av, av mig. Vad som händer där emellan väljer jag av respekt för journalisten inte att säga men vad jag kan säga är att den 18 februari 2022 (en tid efter intervjun) och när jag som begärt fick se utkastet före det skulle publiceras hade vi en konversation via mail jag och journalisten. Jag ställde mig frågande till flera saker. Bland annat varför utkastet ingenstans nämner en ganska stor puck i våra faktiska samtal: Naturlig immunitet.

Så jag frågar, naturlig immunitet (är det en för het potatis)?, sagt för att vara så politiskt korrekt jag kan vara i sammanhanget.
Svaret…

Problemet med att skriva något om naturlig immunitet (eller något ”medicinskt” grepp över huvud taget) är att jag då måste ta in en smittskyddsläkare eller dylikt för att bemöta det (order från vår ansvariga utgivare).

Väljer som sagt att grovt tona ner allt jag skulle kunna skriva / lägga upp av respekt. Problemet är absolut alla enskilda journalister som tillåter sig styras. Men viktigt att då påpeka är att de inte har något jobb om man inte ställer upp. Jag hade som ung drömmar om att bli journalist men jag skulle förmodligen inte kunna vara på redaktionen mer än till lunch för min syn och mitt sätt platsar inte där.
Men över de enskilda journalisterna finns tex ansvariga utgivare. Det är tonsättaren likväl som mellanchefen. Det är ett större problem enligt mig. Som journalist tror jag absolut man blir ihågkommen för vad man gjort men som ansvarig utgivare vill jag i alla fall hoppas att ens arv ser tillbaka på en tid av att utelämna information, hålla sig inom den accepterade ramen och i många fall ren och skär censur.

Det arvet hoppas jag innerligt många inom media, politiken och övriga med makt att påverka samtalet får möta inom sinom tid. En sak som åtminstone känns bra är att oavsett deras definitiva tro vet dem att hela samtalet inte tillåts ses eller höras. Jag skulle inte sova så gott om natten om jag ansvarig för att bidra till det.

Smittskyddsläkare var det ja. Länk till mina mail ’med’ Fredrik Rückerskriver ’med’ då precis som alltid när frågor ställs inga svar fås. Det är envägs kommunikation. Direkt frågor ställs blir det en monolog. Vare sig det handlar om FK, Aftonbladet, smittskyddsläkare, Matti Sällberg, med flera. Du talar till en skara som inte vill höra. Det är på ett uppdrag – vare sig de vet det eller ej.

Är det då konstigt att jag agerat som jag agerat senaste åren? Nu är denna värld långt ifrån ny för mig. Jag gick in i denna nya era där många vaknat med många års försprång. Vad denna nya tid däremot gjort är jag känt mig tvungen att faktiskt agera och nyttja den kunskap man har. Låt säga milt uttryckt att varken media, politiker eller övriga makthavare har överraskat mig positivt. Jag har snarare fått vatten på min kvarn.

Så för den som eventuellt, mot alla odds tyckt jag varit orättvis mot i detta fall Falu-kuriren före man läst detta inlägg – tycker ni verkligen det fortfarande? Eller kan man förstå en viss cynism gentemot dem som ska fungera som sanningssökare, vart än sanningen leder dem, från min sida?

Kanske är det inte så konstigt att jag under tiden bloggen levt hunnit med att publicera inlägg som dessa…
http://www.dubblastolar.se/mail-till-fk-soker-svar-fran-5g-experten-fler-skarmbilder-pa-censur-pa-fks-facebook/ – Några exempel.
http://www.dubblastolar.se/dubbla-stolar-falu-kuriren-1/ – Del 1 av min personliga historia kring FK.
http://www.dubblastolar.se/pa-censurerande-sociala-medier-kan-ingen-hora-dig-skrika/ – Media och sociala media hand i hand.
http://www.dubblastolar.se/sa-har-ser-sanningen-ut/ – Såhär kan dem se ut.
http://www.dubblastolar.se/mitt-namn-ar-naturlig-immunitet-mail-till-falu-kuriren/ – Att-bro-på naturlig immunitet.
http://www.dubblastolar.se/nyhetschef-ska-tillsattas-pa-falu-kuriren/ – Lite humor ändå.

Så är Falu-kuriren oberoende? Jag tror alla som tänker själv har svaret.

Jag är klar för nu.

Gör saker idag för att kunna se dig själv i spegeln imorgon.
Gör din egen research.
Tack för din tid.

Lämna en kommentar